Insändare i Arbetarbladet

”Ny kärnkraft kommer bli dyrt för skattebetalarna”, det är rubriken på en debattreplik skriven av Mauritz Glaumann, styrelseledamot i Folkkampanjen.

”SD har skrivit en debattartikel där man menar att Gävle Energi skall erbjuda kärnkraftsel med motiveringen att den är stabil, säker och ger minimal miljöpåverkan. Dessvärre är kärnkraften bara ganska stabil och säker. Det har förekommit hundratals snabbstopp på grund av oväntade händelser under de senaste decennierna. Även de planerade underhållsstoppen har i många fall fått förlängas på grund av olika tekniska problem. Det har gjort att den svenska kärnkraftens årliga tillgänglighet (levererad effekt/installerad effekt) endast legat på 60–80 procent åren 2018–2022.”

Läs hela debattartikeln i Arbetarbladet

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.