Till Sveriges regering

Vi uppmanar regeringen att bygga sin klimatpolitik på vetenskap och beprövad erfarenhet. Klimatkrisen kräver stora och omedelbara förändringar. Förändringar som bland annat består i en effektivare användning av energi, energihushållning och ökad elektrifiering.

Det finns vetenskapligt och erfarenhetsmässigt underlag som visar att Sverige har alla förutsättningar att klara sitt elbehov med hjälp av förnyelsebara energikällor. Det är teknik som finns och fungerar och som förfinas och effektiviseras i rasande takt. Teknik som kan byggas ut direkt, ge oss all den el vi behöver och med hjälp av lagrings- och styrningsteknik kan leverera efterfrågad effekt under hela året. Allt detta till en mycket lägre kostnad än vad kärnkraft någonsin kan komma ner i.

Efter ett massivt lobbyarbete från kärnkraftsindustrin vill regeringen satsa våra skattepengar på farlig, dyr och ofärdig kärnkraftsteknik. Kärnkraft, oavsett typ, kommer alltid att ha stora miljö- och säkerhetsproblem, ta oerhört lång tid att bygga och bli mycket dyrare än vad el från de förnyelsebara källorna blir.

Lyssna på vetenskapen och tänk om!

Folkkampanjen mot Kärnkraft–Kärnvapen
Uttalande från höstmötet den 12 november

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.