Folkkampanjen på Urkultfestivalen

Folkkampanjen på Urkultfestivalen 2-4 augusti 2018

FILM – UTSTÄLLNING – BOKBORD

Urkultfestivalen äger rum i Näsåker vid Ångermanälven. Folkkampanjen är förstås på plats. I år medverkar vi både på Solidaritetstorget och Markusgården tillsammans med Kvinnor för fred och Nätverket kärnkraftsfritt Bottenviken med filmvisning, utställning och informationsbord med bl.a. specialerbjudande för alla festivalbesökare …
Vi uppmanar alla att se filmen, besöka utställningen samt att skriva under vårt upprop för att stoppa planerna på ett kärnkraftverk i Bottenviken!Just nu är det21 norrlandskommuner som säger nej!

Så snart som möjligt måste all kärnkraft avvecklas!

Hjärtligt välkommen att besöka våra aktiviteter under festivalen!

Hjälp oss  också sprida info om våra aktiviteter på Urkultfestivalen!

https://m.facebook.com/SundsvallFolkkampanjen/

BESÖK OSS PÅ URKULTFESTIVALEN!

Här hittar du oss:

Solidaritetstorget

Torsdag 2 aug från kl. 18.00 samt fredag och lördag kl. 12.00- 20.00
Här hittar du våra solflaggor, solknappar, flygblad, namninsamling samt böcker och informationsmaterial till försäljning. Du kan även anteckna dig för att få vårt gratis nyhetsbrev samt för att få våra Lästips med artiklar, böcker och filmade seminarier om kärnkraft, kärnvapen och Nato.

Specialerbjudande för festivalbesökare: Folkkampanjen mot kärnkraft-kärnvapen erbjuder medlemskap för resten av året för endast 50:-. Du som löser medlemskap får då följande på redan vid bordet: Solknapp, vår senaste broschyr: ”Det är du som väljer”, valfritt nummer av tidningen Medsols. Därefter kommer vår medlemstidning ”Medsols” hemsänd per post!

Markusgården 2,3,4 aug

Utställning. Fri entré. torsdag, kl. 20.00 samt fredag och lördag från kl. 14.00

NUCLEAR GRASS Den tyska konstnärinnan Anna Malt, vill med sin installation NUCLEAR GRASS symbolisera den osynliga radioaktivitet som faller ner över vår jord.
Arr: Folkkampanjen mot kärnkraft, Kvinnor för fred, Nätverket kärnkraftsfritt Bottenvikenoch studieförbundet Vuxenskolan.

Markusgården/ biosalongen
Filmvisning.Fredag 3 aug kl. kl. 11.00- 12.00
Fri entré

Vårt brott heter ANSVAR
Sverige är en av världens största vapenexportörer. Fem personer bestämmer sig för att bryta sig in på svenska vapenfabriker för att avrusta vapen. De tror på en vapenfri värld och är beredda att satsa allt. Men hur gör man och vad blir konsekvenserna?
Daniel Lindqvist, Tove Rosander.Sverige, 2012
Speltid 28 minuter
Då olagligheter legaliseras, kan det ibland vara nödvändigt att överträda lagen. I filmen ”Vårt brott heter ansvar” får vi följa fem personer som tar detta ansvar, vilket kan vara ett livslångt åtagande.
Därpå följer ett samtal med Carl Schlyter som vill skapa en mycket striktare vapenexportlag.

Arr: Folkkampanjen mot kärnkraft, Kvinnor för fred och studieförbundet Vuxenskolan

Mer info
Sverige deltar i kriget i Jemen
Efter sju års förberedelser tog riksdagen en ny vapenexportslag (28 feb -18), som knappast innebär någon skärpning och inget absolut förbud att sälja vapen till diktaturer. Några dagar innan riksdagsbeslutet kom beskedet om att Saab är på väg att öppna en fabrik för tillverkning av radarsystem i Förenade Arabemiraten. Verksamheten kommer att ha både civil och militär karaktär. Under 2016 beviljades svenska företag exporttillstånd på 10,6 miljarder kronor till Förenade Arabemiraten. Saudiarabien leder en koalition av stater som sedan mars -15 har genomfört flygbombningar i Jemen. Svenska vapen bidrar till ett enormt lidande för befolkningen i Jemen.
Se även:
https://sv-se.facebook.com/SundsvallFolkkampanjen/
http://folkkampanjen.se/
www.urkult.se/festival-info/soltorget/

KFFLOGGA.jpg   SOLLOGGA.jpg   SV.jpg 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.