FMKK:s styrelse hörs i kärnkraftsdebatten

Styrelseledamoten Roland von Malmborg skrev till P1 Nordegren och Epstein efter att Chalmers-professorn Christer Ekberg lobbade för ”4:e generationens” kärnkraft den 27 oktober.

”Till Nordegren och Epstein. Jag föreslår starkt att ni som allsidig kompensation för Christer Ekbergs ensidiga atomvurm tar in, i ert program, docenten i atomfysik Lars Broman, Falun, som offrat lönsam karriär, genom att hävda för atomindustrin obehagliga
fakta. Jag, Roland von Malmborg i Saltsjöbaden, kan också ställa upp, som lekman. Som 16-åring var jag för kärnkraft, sedan satte jag mig in i fakta, som att den ’försumbara radioaktiviteten’, nedströms Hanford-anläggningen, likt DDT, anrikades i näringskedjorna till en halv miljon gånger starkare i rovfågeläggens gula. I 60 år har jag följt atomkraftens
många aspekter.”

Läs hela hans inlägg

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.