Urkultsfestivalen 3-5 augusti

Folkkampanjen på Urkultfestivalen 3-5 augusti 2017

FILM – UTSTÄLLNING – BOKBORD

Urkultfestivalen äger rum i Näsåker vid Ångermanälven. Folkkampanjen är förstås på plats. Även i år finns vi både på Solidaritetstorget, Urhuset och Markusgården tillsammans med Kvinnor för fred och Nätverket kärnkraftsfritt Bottenviken. Vi medverkar med filmvisning, utställning och informationsbord med bl.a. specialerbjudande för alla festivalbesökare …

Vi uppmanar alla festivalbesökare att se filmen, besöka utställningen samt att skriva under vårt upprop för att stoppa planerna på ett kärnkraftverk i Bottenviken!

Så snart som möjligt måste all kärnkraft avvecklas!

Hjärtligt välkommen att besöka våra aktiviteter under Urkultfestivalen!

Hjälp oss gärna sprida info om våra aktiviteter på Urkultfestivalen!

Här hittar du oss:

Solidaritetstorget

Torsdag 3 aug från kl. 18.00 samt fredag och lördag från kl. 12.00- 20.00

Här hittar du våra solflaggor, solknappar, flygblad, namninsamling samt böcker och informations material till försäljning. Du kan även anteckna dig för att få vårt gratis nyhetsbrev samt för att få våra Lästips med artiklar, böcker och filmade seminarier om kärnkraft, kärnvapen och Nato.

Specialerbjudande för festivalbesökare: Folkkampanjen mot kärnkraft-kärnvapen erbjuder medlemskap för resten av året för endast 50:-. Du som löser medlemskap får då följande på plats: Solknapp, vår senaste broschyr: ”Det är du som väljer”, valfritt nummer av tidningen Medsols samt medlemstidningen hemsänt per post!

Urhuset

Utställning. Fri entré. Torsdag 3 aug kl. 19.00 samt fredag och lördag från kl. 14.00

Ett extremt dyrt och livsfarligt sätt att värma vatten

– Skärmutställning om kärnkraftens risker och alternativ energi.

Arr: Folkkampanjen mot kärnkraft, Kvinnor för fred, Nätverket kärnkraftsfritt Bottenviken och studieförbundet Vuxenskolan.

Markusgården/ biosalongen

Filmvisning. Fri entré. fredag 4 aug kl. kl. 16.00- 17.30

Död på distans – Obemannade drönare sprider död och skräck i skyddslösa byar i Afghanistan, Pakistan och Jemen i det sk. ”kriget mot terrorismen” där precisionsvapnen riktade mot ”terrorister” även dödar och lemlästar ett stort antal kvinnor och barn. Tusentals civila har dödats av amerikanska drönare i Pakistan.

Militären anställer ”gamers”, unga pojkar som hämtats direkt från datorspelens värld för att styra drönarna. Arbetsplatsen liknar ett datorspelskafé och kriget förvandlas till ett dataspel på en hemlig bas någonstans i USA. I filmen berättar ett par avhoppare som inser vad de egentligen gör. Norsk dokumentärfilm från 2014 av Tonje Schei. Efter filmen blir det diskussion samt musik.
Arr: Folkkampanjen mot kärnkraft, Kvinnor för fred och studieförbundet Vuxenskolan

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.