Folkkampanjen deltar i digitala Almedalen 2021

Kan kärnkraften rädda klimatet?

Arrangör: Folkkampanjen mot Kärnkraft-Kärnvapen, FMKK
Dag: 6/7 2021 14:00-15:30
Evenemangskategori: Seminarium
Ämnesområden: Energi, Klimat/miljö
Språk: Svenska

Plats: Digitalt evenemang

Det finns de som tror på kärnkraften som räddare av klimatet och elförsörjningen. Fyra av riksdagspartierna ansluter sig till den tron. Vi menar att det behövs en folkbildningsinsats kring kärnkraften.

Genom fem åttaminutersföreläsningar och lika många och långa diskussionspass vill vi granska kärnkraften och dess konsekvenser med hjälp av några av Sveriges främsta experter. De fem områden vi går igenom är följande: 1. Kärnkraftens och alternativens framtid. 2. Har alla glömt kärnkraftens ”osannolika” risker? 3. Kärnavfallet – ett globalt problem för dagen och all framtid. 4. Drömmen om små söta och billiga atomreaktorer. 5. Kärnkraften och dess siamesiska tvilling, kärnvapen.

Medverkande:

  • Tomas Kåberger
  • Lars Broman
  • Johan Swahn
  • Wolfgang Ranke
  • Maj Wechselmann
  • Jan Strömdahl (moderator)
Kontaktperson: Jan Strömdahl, ordförande FMKK, 070-4388841, jfstromdahl@gmail.com
#hashtagg: #elenergi, #förnybart, #kärnkraft


Varmt välkomna till kärnkraftsseminariet i Almedalen!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.