Dags att anmäla Fortum och Vattenfall!

”Fortum och Vattenfall vilseleder konsumenter genom att kalla sin el ’100 procent fossilfri’. Men bolagen hävdar felaktigt att det betyder låga eller inga koldioxidutstläpp trots att en stor del av elen kommer från kärnkraft”, skriver Jan Strömdahl från Folkkampanjen mot Kärnkraft-Kärnvapen.
Läs debattartikeln i Dagens Arena

Vattenfall gav replik: Kärnkraften är fossilfri

Jan Strömdahl skrev också bland annat debattartikeln Fortum och Vattenfall luras: ”Det är förbjudet för företag att i marknadsföring lura konsumenter. Det är vad Fortum och Vattenfall gör både på nätet och i medier”.
Läs debattartikeln i Norrländska Socialdemokraten (OBS. Prenumeration krävs)

Även i Finland skapades debatt med artikeln Dags att anmäla Fortum och Vattenfall – även i Finland.

[Det är] ”förbjudet för företag att i sin marknadsföring lura konsumenterna. Det är vad Fortum och Vattenfall gör både i Finland och i Sverige. I Sverige är nu Fortum och Vattenfall anmälda till Konsumentverket. I Finland är det läge att på samma sätt anmäla företagen till Konsumentombudsmannen som har att övervaka att all marknadsföring följer konsumentskyddslagen. KO ska bevaka till exempel att faktapåståenden inte är vilseledande i ett livscykelperspektiv.”

Läs debattartikeln i Hufvudstadsbladet

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.