Folkkampanjen på Urkultfestivalen den 1-3 augusti 2019

Urkultfestivalen äger rum i Näsåker vid Ångermanälven. Folkkampanjen är förstås på plats även i år både på Solidaritetstorget och Markusgården tillsammans med Kvinnor för Fred och Nätverket Kärnkraftsfritt Bottenviken. Vi medverkar med program på Markusgården, utställning och informationsbord med bland annat specialerbjudande för alla festivalbesökare.

Vi uppmanar alla festivalbesökare att komma till lördagens program på Markusgården kl. 16.00, besöka vår besöka utställning, träffa oss på Solidaritetstorget samt att skriva under vårt upprop för att stoppa planerna på ett kärnkraftverk i Bottenviken!

Så snart som möjligt måste kärnvapen förbjudas och kärnkraften avvecklas!

Hjärtligt välkommen att besöka våra aktiviteter under festivalen!

Här hittar du oss:

 • Solidaritetstorget, torsdag 1/8 från kl. 18.00, fre- och lördag från kl. 12.00
  Här hittar du våra solflaggor, solknappar, flygblad, namninsamling samt böcker och informations material till försäljning. Du kan även anteckna dig för att få vårt gratis nyhetsbrev samt för att få våra Lästips med artiklar, böcker och filmade seminarier om kärnkraft, kärnvapen och Nato.
  Specialerbjudande för festivalbesökare: Folkkampanjen mot kärnkraft-kärnvapen erbjuder medlemskap för resten av året för endast 50 kronor. Du som löser medlemskap får då följande på plats: Solknapp, vår senaste broschyr: Det är du som väljer, boken om motståndet i Kynnefjäll samt valfritt nummer av vår medlemstidning Medsols!
 • Markusgården, fredag 2/8 från kl. 14.00
  Utställning: Ett extremt dyrt och livsfarligt sätt att värma vatten. Skärmutställning om kärnkraften, dess risker, kärnvapen och alternativ energi. Fri entré!
  Arrangörer: Folkkampanjen mot kärnkraft-kärnvapen, Kvinnor för Fred, Nätverket Kärnkraftsfritt Bottenviken och Studieförbundet Vuxenskolan.
 • Markusgården/biosalongen, lördag 4 aug kl. kl. 16.00- 17.30
  LIVSVIKTIGT – Våra röster måste höjas! Om Kärnvapen, Nato, Atomvinter. Röster i ord och bild om kärnkraft och dess syster kärnvapen: om de stora krigsövningar som nu pågår i Sverige, om det finsk-ryska kärnkraftverk som planeras vid finska Bottenviken bara 16 mil från svenska kusten och om förvaringen av avfallet från våra kärnkraftverk. Fri entré!
  Inledning: 2053 – Den japanska konstnären ISAO HASHIMOTOs* videoverk mot vansinnet med kärnvapen. *IH lämnade sitt långa arbete inom finansväsendet för studier vid Musashino Art University, Tokyo.
  Arrangörer: Folkkampanjen mot kärnkraft-kärnvapen, Kvinnor för Fred, Nätverket Kärnkraftsfritt Bottenviken och Studieförbundet Vuxenskolan.

Folkampanjens Facebookgrupp

Folkkampanjen mot kärnkraft – Sundsvall

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.