FMKKs motion till Klimatriksdagen

Motion 92 – energi

 Inlämnare: Jan Strömdahl

Sammanfattning: Sverige ska verka för ett förbud inte bara vad gäller kärnvapen utan också dess moder, kärnkraften. Och så länge kärnkraften finns kvar ska den jämställas med fossilkraft vad gäller miljö och klimat.

Det globala problemet att på ett säkert sätt i 100 000 år ta hand om kärnavfallet måste få en lösning med hjälp av en prövning av alternativa metoder. I väntan på lösningen bör kärnavfallet minimeras genom snabb utbyggnad av de förnybara alternativen.

Åtgärder:

  1. Att Sverige aktivt arbetar för ett internationellt förbud mot ny eller uppgraderad kärnkraft.
    2. Att kärnkraft jämställs med fossil kraft vad gäller klimat och miljö.
    3. Att alternativ till kärnkraftsindustrins KBS-3 metod utreds efter MMD:s underkännande.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.