HIROSHIMADAGEN

fred picasso

Snart är det den 6 augusti och 71 år sedan USA fällde den första bomben över Hiroshima i Japan. Den andra fälldes över Nagasaki tre dagar senare. Trots att dessa bomber var små i jämförelse med dagens kärnvapen dog mer än 200.000 människor. Ännu fler lämnades till ett liv med obotliga skador och outhärdligt lidande.

Hiroshima och Nagasaki utsattes för ett oförlåtligt militärt experiment som tydligt visar att kärnvapenanvändning är det samma som folkmord. Detta ohyggliga hot mot mänskligheten finns fortfarande och ökar.

Varje år den 6 augusti så uppmärksammar Kvinnor för fred och Folkkampanjen denna dag till minne av offren i Hiroshima och Nagasaki och för att manifestera att detta aldrig ska kunna få ske igen. Varje dag arbetar KFF – FMKK för nedrustning och en kärnvapen fri värld. Men vi måste vara många för att få till en förändring! Kom och manifestera med oss på Hiroshimadagen och visa att du också tar ställning för en framtid utan kärnvapen.

Kvinnor för fred arrangerar tillsammans med Folkkampanjen manifestation den 6e augusti i Stockholm.

Manifestation mot kärnvapen. Norden – kärnvapenfri zon och Lag mot placering av kärnvapen i Sverige.
Tid: 19:00
Plats: Evert Taubes terrass på Riddarholmen, Stockholm

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.