Solflaggorna lyste upp regnet

Folkkampanjen och Kvinnor för fred var två av ett tjugotal organisationer som vandrade i Klimatmarschen genom Sundsvall under lördagen. Ett hundratal människor trotsade regnet och deltog med talkörer och  banderoller. Solflaggorna var många och lyste upp tåget och Torget där tal hölls av företrädare för flera av medarrangörerna. Folkkampanjens talare informerade om kärnkraftens inverkan på klimatet. Huvudtalare på Torget var journalisten, filmaren och föreläsaren Dag Jonzon. Manifestationen fortsatte i Kyrkans hus där samtliga deltagare bjöds på fiks. Folkmusikgruppen under ledning av Gun-Britt Hermansson underhöll och därefter hölls tal av bl.a. biskop Eva Nordung-Byström och Viveka Sjödin, samordnare för klimatanpassning på länsstyrelsen.
Besökarna kunde även ta del av Folkkampanjens utställning ”Ett extremt dyrt och  livsfarligt sätt att värma vatten”.
Vid Folkkampanjens, Nätverket kärnkraftfritt Bottenvikens och Kvinnor för freds gemensamma bokbord fanns bl.a. gratis flygblad och annat  infomaterial om förnyelsebar energi och  kärnkraftens inverkan på klimatet.
Protestlistorna mot det finsk-ryska kärnkraftverket som förbereds i Pyhäjoki, 16 mil från Skellefteå växte och flera anmälde också intresse för att delta i bokcirkeln: Bevara aliansfriheten- Nej till Natomedlemskap.
samt till  våra pdf med  Folkkampanjens läs- och filmtips.
Se: http://folkkampanjen.se/?page_id=505.
Flera var också intresserade av att bli medlem i Kvinnor för fred och högen med informationsfoldrar minskade…
Dagen var lyckad och Sundsvalls lokalgrupp är glada över att vårt arbete når allt fler!
Länk till bilder samt artikel i ST: http://www.st.nu/medelpad/sundsvall/ett-hundratal-deltog-i-marsch-for-klimatet

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.