Angeläget- Stoppa avtalet!

Sätt  fokus på kärnvapen och fredsfrågan!

Det sk. Värdlandsavtalet som ska behandlas i riksdagen redan till våren 2016 riskerar att föra Sverige som varit alliansfritt i nästan 200 år, allt närmare kärnvapenmakten Nato.
Natos vapen, inklusive kärnvapen, skulle därmed kunna placeras på svenska mark och då automatiskt bli ett mål för ryska kärnvapen.

Vi vill uppmärksamma detta allvarliga läge och bilda opinion kring frågan. Kom med oss du också!

Vi bjuder in alla intresserade att  sätta sig in i frågan tillsammans med oss!

Studiematerial blir antologin ”Bevara alliansfriheten- Nej till Nato-medlemskap”, med texter av de mest kunniga inom Sveriges försvars- och säkerhetsfrågor. Mats Bergquist, Hans Blix, Rolf Ekèus, Sven Hirdman, Thage G Peterson, Pierre Schori, Sören Sommelius och Maj Britt Theorin är några av de 17 författarna.

Cirkeln är kostnadsfri men boken kostar 165:- Vi träffas onsdsagar kl 17.30 varannan vecka på Vuxenskolans lokal, Tulegatan 5, 2tr  i Sundsvall.

Anmäl att du vill vara med till: Måna på tfn 0691-611 98 el. 076-28 33 454

Hjärtligt välkomna!
Kvinnor för fred och Folkkampanjen mot kärnkraft-kärnvapen, Sundsvall

Lästips om NatoLÄSTPIS NATO

Bakgrund:
Sverige har levt i fred i 200 år. Men två banbrytande, strategiska beslut om Sveriges framtida säkerhet efter det kalla kriget har i nästan kuppartade former fattats utan offentlig debatt… Först skickades svenska soldater att strida i det amerikanskledda Natokriget i Afghanistan. I januari 2013 meddelades sedan att ”Sverige ska skräddarsy sitt försvar till Nato”. Den 4 september alldeles innan valet 2014 i total medieskugga undertecknade Sverker Göransson ett Samförståndsavtal med Nato utan diskussion i riksdagen.
Läs mer:
Under det kalla krigets 40 år avlossade Nato inte ett enda skott men efter Berlinmurens fall startade Nato krig i Kosovo, Afghanistan, och Libyen.
Citat ur boken: ”Natos artikel 5 i allianstraktaten strider inte bara mot vår alliansfrihet. Den kan också leda till att sverige får mycket svårt att ställa sig utanför militära interventioner i avlägsna väpnade konflikter.”

”Neutraliteten har varit till fördel för Sverige. Ett svenskt medlemskap skulle öka spänningsnivån i vår del av världen samt innebära att Sverige tvingas in i Natos kärnvapendoktrin.”

”Det finns en omständighet man håller tyst om. Det är Natos kärnvapen! Vår tidigare aktiva politik för kärnvapen nedrustning skulle skrotas.”

”Att gå med i Nato skulle leda till motsatsen…. Ökad risk att bli indragna i krig och dessutom dramatiskt högre kostnader för Sveriges folk.”

Det är inte krig som leder till fred.”

I dagens värld är det möjligt och motiverat att avsevärt utveckla det nordiska samarbetet rörande den övergripande säkerheten. De nordiska länderna förenas av en gmensam solidaritetsklausul.”

” EU skulle kunna spela en konstruktiv militär roll…. alternativ till Nato”.

” Nato är inte det bästa alternativet för krishantering i Östersjöområdet. EU skulle här kunna spela en konstruktiv militär roll.”

FLER LÄSTIPS hittar du på: http://folkkampanjen.se/?page_id=505

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.